Правителството отпусна 23 061 428 лв. за финансово осигуряване на

...
Правителството отпусна 23 061 428 лв. за финансово осигуряване на
Коментари Харесай

Правителството отпусна над 23 милиона за образование

 Правителството отпусна 23 061 428 лева за финансово обезпечаване на действия по Национална стратегия " Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав " за 2020 година. Средствата са за погашение на компенсации за месеците май-юни 2020 година поради смяна в структурата и състава на просветителните институции, преустановяване на трудови правни отношения на друго съображение или преструктуриране.

Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на Министерството на образованието и науката и на плануваните разноски за национални стратегии за развиване на образованието в централния бюджет за 2020 година

Национална стратегия " Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав " има за цел повишение успеваемостта на разноските на институциите посредством усъвършенстване на вътрешната конструкция. Чрез нея се дават спомагателни средства за погашение на компенсации на личния състав при понижаване на числеността му заради смяна в структурата и състава му, както и компенсациите при преустановяване на трудовите правни отношения на друго съображение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР