Правителството отпуска допълнителни средства, за да се осигури достъп до

...
Правителството отпуска допълнителни средства, за да се осигури достъп до
Коментари Харесай

Кабинетът даде пари за електронни учебници за най-малките ученици

Правителството отпуска спомагателни средства, с цел да се обезпечи достъп до електронни учебници за всички възпитаници от I до VII клас. През февруари министерството на образованието разгласи, че се готвят електронни учебници за най-малките възпитаници.

Мярката е в осъществяване на дейностите за понижаване тежестта на ученическите раници и за по-голяма успеваемост на просветителния развой и повишение качеството на образованието, се отбелязва в известието на пресцентъра на кабинета.

Електронните учебници ще имат изцяло идентично наличие с това на утвърждения учебник, основан като печатно издание.

Същевременно учебниците от I до VII клас в това число, които са печатни издания с размер над 18 печатни коли, ще се отпечатват към този момент като две обособени книжни тела. Това планува смяна в Наредбата за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия, която също е ориентирана към олекотяване тежестта на ученическите раници.

За финансиране на електронните разновидности на учебниците спомагателните средства ще са 3% върху съответните нормативи за учебниците за I клас, които се употребяват за една образователна година, и 8% върху нормативите за учебниците за II – VII клас, чиято валидност е три образователни години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР