Правителството оставя един от най-засегнатите сектори извън помощта за запазване

...
Правителството оставя един от най-засегнатите сектори извън помощта за запазване
Коментари Харесай

И организаторите на събития чакат държавна помощ заради кризата с коронавируса

Правителството оставя един от най-засегнатите браншове отвън помощта за опазване на чиновници поради пандемията и въведеното изключително състояние, декларират в своя публична позиция от Българското конгресно бюро.

Асоциацията, която включва над 35 дребни и междинни компании от събитийния и конгресен туризъм, занимаващи се с панаирно строителство, конгресни услуги, образуване и осъществяване на събития, наем на съоръжение и доставка на услуги за търговски изложби и мероприятия и други, показва, че браншът е бил изключен от схемата за подкрепяне на бизнеси, непосредствено потърпевши от рецесията. Те припомнят, че събитията и ревютата са един от най-засегнатите поради възбраната за осъществяване на обществени мероприятия.

От организацията показват, че с въвеждането на изключително състояние в страната без предизвестие е бил затворен целият отрасъл за образуване и осъществяване на събития и изложби.
 Работодателите разясняват скептично ограниченията в помощ на бизнеса
Работодателите разясняват скептично ограниченията в помощ на бизнеса

Бюджетът на Фонд Безработица за 2020 година е в размер на 438 млн. лева с недостиг 95 млн. лева

Те разясняват, че компаниите посрещат отводи и пренасрочване на всички събития, планувани до 30 юни тази година, като част от събитията се пренасрочват за 2021 година, което прави 2020 нулева година .

От Асоциацията акцентират, че въпреси комплицираната обстановка се пробват запазят образования личен състав, само че това било невероятно с изключване на характерните за събитийната промишленост кодове на икономическа активност от плана на постановлението за т.нар. " мярка 60/40 " за компенсиране на работодатели, наранени от рецесията поради ковид.
 И пиарите желаят държавна помощ за справяне с рестриктивните мерки
И пиарите желаят държавна помощ за справяне с рестриктивните мерки

Над 400 души са непрекъснато наетите

Правителството, макар обществените си обещания, отхвърля да ни помогне да задържим чиновниците си и да се погрижим за тях, декларират от Българското конгресно бюро.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че и пиарите желаят държавна помощ за справяне с рестриктивните мерки.

По-късно работодателите показаха песимизъм във връзка с ограниченията в помощ на бизнеса.

Днес пък от БСК обявиха, че опитите да се посочат изчерпателно всички стопански действия, основава риск наранени работодатели да останат отвън обсега на Постановлението.
 БСК синализира за пропуснати работодатели по мярката 60/40
БСК синализира за пропуснати работодатели по мярката 60/40

Заради опитите да се посочат изчерпателно всички стопански действия в обсега на приложението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР