Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция Безопасност

...
Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция Безопасност
Коментари Харесай

Малина Крумова е новият шеф на мега пътната агенция

Правителството дефинира Малина Крумова за ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ". Това реши Министерски съвет на днешното си съвещание.

Новата организация бе публично основана от Министерския съвет в края на януари. Идеята за нейното битие пристигна след тежката злополука с рейс край Своге предишното лято.

Малина Крумова бе зам.-министър на районното развиване и благоустройството, а от предходната година точно тя работи по основаването на новата държавна конструкция.

Малина Крумова стартира да работи по планове и стратегии от 1998 година От 2007 година е специалист в Управляващия орган на Оперативна стратегия " Околна среда " към Министерството на околната среда и водите. През 2009 година е назначена за шеф на дирекция и началник на тази оперативна стратегия. В интервала от 13 март 2013 година до 29 май 2013 година е назначена за заместник-министър на околната среда и водите в държавното управление с министър-председател Марин Райков. От ноември 2014 година взе участие в координацията на Европейските структурни и капиталови фондове, както и в групата на високо ниво на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика. Ръководи дирекция " Централно координационно звено " до януари 2017 година, когато е назначена за длъжностен заместител министър-председател, отговарящ за европейските фондове. На 9 май 2017 година е назначена за заместник- министър на районното развиване и благоустройството. От октомври 2018 година работи по основаването на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР