Правителството одобри резултатите от участието на българската делегация в редовното

...
Правителството одобри резултатите от участието на българската делегация в редовното
Коментари Харесай

Правителството одобри резултатите от участието на българската делегация в редовното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност

Правителството утвърди резултатите от присъединяване на българската делегация в постоянното съвещание на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност (вътрешен пазар и индустрия).

То се организира на 24 февруари 2022 година в Брюксел. Делегацията беше ръководена от заместник-постоянния представител на Република България към Европейския съюз госпожа Иванка Ташева.
В рамките на Съвета министрите организираха диспути за Регламента по отношение на задграничните дотации, които нарушават действието на вътрешния пазар и за бъдещето на индустриалната екосистема на подвижността в подтекста на зеления преход.
По първата тематика бе подчертана нуждата от обезпечаване на равни условия сред фирмите, открити в Европейския съюз, и тези от трети страни, като се следи за прецизното съблюдаване на разпоредбите за конкуренция. Министрите поддържаха главната цел за основаване на режим без ненужни тежести и насърчаващ задграничните вложения, който отстранява изкривяванията на конкурентната среда вследствие на държавни помощи, предоставяни на предприятия в трети страни.
В рамките на полемиката за бъдещето на индустриалната екосистема на подвижността в подтекста на зеления преход министрите се сплотиха към смисъла на политиката за бъдещата подвижност, стратегическата самостоятелност и нуждата ограниченията за поддръжка да обезпечат опазване на водещите конкурентни позиции на европейската автомобилна промишленост на международните пазари. Поставен бе акцент върху смисъла на законодателната рамка, софтуерната индиферентност, съществуването на подобаваща инфраструктура, насърчаването на потребителското търсене и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР