Правителството одобри проектозакон за промени в Закона за чужденците в

...
Правителството одобри проектозакон за промени в Закона за чужденците в
Коментари Харесай

Кабинетът одобри по-лек режим за престой и пребиваване на граждани от трети държави у нас

Правителството утвърди проектозакон за промени в Закона за чужденците в Република България, с който се цели облекчаване на режима за престой и престояване на жители от трети страни у нас. Проектодокументът обгръща както тези с висококвалифицирана трудова претовареност, по този начин и за сезонна претовареност. В него е написана и процедура за даване на право за престояване у нас на чужденци „ специализанти ". Целта е синхронизиране на изискванията за влизане и престояване на непознати жители според признати документи на Европейски Съюз и Екологичен потенциал.

Уеднаквяват се условията по отношение на претендентите за непрекъснато престояване на чужденците в България, усъвършенства се процедурата по даване на право на дълготрайно престояване на вложители, като инспекцията на изискванията по инвестицията, на които следва да дават отговор, се разпорежда на Българската организация за вложения.

Предвидени са и санкции за административни нарушавания на чужденци, които не са спазили настоящото законодателство, регламентиращо правото на престояване и работа у нас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР