Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за

...
Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за
Коментари Харесай

Отпада ваденето на свидетелството за съдимост

Правителството утвърди план на Закон за допълнение на Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност. С него се предлага изменение на 68 закона, в които се съдържа условието за показване на удостоверение за съдимост пред администрацията, съобщи БГНЕС. Целта е да се откри правилото на служебно събиране на информация по отношение на правосъдния статус на физическите лица.

Свидетелството за съдимост е един от най-често срещаните удостоверителни документи, които се изискват от жителите в границите на административни производства, макар че данните са налични в друга администрация. С предлаганите промени ще се реализира доста понижаване на административната тежест както от позиция на време, по този начин и от позиция на разноски за жителите по отношение на приемането на услугата.

Предложението е в осъществяване на един от главните цели, изведен в Програмата за ръководство на държавното управление на Република България за интервала 2017-2020 година – понижаване на административната тежест за бизнеса и за жителите./ iNews.bg
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР