Правителството одобри позицията на страната ни за участие в неформалното

...
Правителството одобри позицията на страната ни за участие в неформалното
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на страната ни за неформално заседание на ЕКОФИН

Правителството утвърди позицията на страната ни за присъединяване в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се организира на 25 и 26 февруари, 2022 година в Париж, Франция.

По време на срещата министрите на финансите и шефовете на централните банки ще обсъдят провокациите пред Европейски Съюз в подтекста на геополитическото опълчване и засилената конкуренция сред световните сили за укрепване на икономическата позиция на Съюза, както и пътищата за излизане от рецесията, възобновяване на фискалната и паричната политика, запазвайки растежа в дълготраен проект.

Въз основа на оценка на мощните и слабите страни, министрите ще обсъдят укрепването на европейския финансов бранш, тъй че той напълно да финансира двойния преход и икономическия напредък.

През втория ден на съвещанието министрите ще обменят отзиви по какъв начин да засилят нововъведенията и поемането на риск в Европейски Съюз, които са решаващи фактори за усилването на растежа в дълготраен аспект и укрепването на стратегическата автономност на Европейски Съюз. Участниците ще обсъдят цената на климатичния преход и до каква степен тя е обществено допустима.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР