Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на

...
Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на
Коментари Харесай

България подкрепя консенсус за отлагане на Брекзит

Правителството утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Европейския съвет (чл. 50), през днешния ден в Брюксел. На съвещанието водачите на страните членки ще обсъдят настоящото положение на договарянията с Англия .

България би се включила към консенсус за отсрочване на датата на отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз, с ясната цел за реализиране на " спретнат " Брекзит. Искането за отсрочване следва да бъде ясно аргументирано от английската страна .

Нашата страна отстоява координирания метод на държавите-членки във всички вероятни сюжети на договарянията, като счита, че Споразумението за урегулирано отдръпване и плануваният в него временен интервал са най-хубавият вид , който ще даде задоволително време за адаптиране на жителите и бизнеса за изискванията след отдръпването на Обединеното кралство.
 Отлагат Брекзит с 1 година
Отлагат Брекзит с 1 година

Мей към този момент направи совалка в Берлин и Париж

Премиерът Бойко Борисов взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет. Държавните и държавни ръководители на страните членки ще обсъдят последните събития по отношение на Брекзит по време на работна вечеря във формат ЕС-27 .

Поводът за свикването на ексклузивен Европейски съвет е отхвърлянето на Споразумението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз от Камарата на общините на Обединеното кралство на 29 март.

Съгласно заключенията на Европейския съвет от 21 март 2019 година, освен това състояние, английският министър председател може да предложи последващи дейности , които Европейският съвет да прегледа преди 12 април 2019 година

В тази връзка, на 5 април 2019 година министър председателят на Англия Тереза Мей изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск с искане за удължение на член 50 до 30 юни 2019 година

В настояването се поема ангажимент за осъществяване на избори за Европейски парламент , както и за градивно съдействие с Европейски Съюз.
 България към този момент работи по Плана за Брекзит без договорка
България към този момент работи по Плана за Брекзит без договорка

Българските институции към този момент имат обособени рубрики на уеб страниците си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР