Правителството одобри позиция за подаване на жалба до Съда на

...
Правителството одобри позиция за подаване на жалба до Съда на
Коментари Харесай

България иска от съда на ЕС да отмени изисквания от пакет "Мобилност"

Правителството утвърди позиция за подаване на тъжба до Съда на Европейски Съюз по текстове от пакета " Мобилност " I, които плануват връщане на транспортното средство до страната след всеки курс, както и против наредбата за интервала на отмора сред каботажните транспорти. Кабинетът счита, че те са дискриминационни към българския автобусен, авто и интернационален превоз.

До момента България се опита без триумф да Европейската комисия тези условия да отпаднат. С признатия през днешния ден план на позиция България насочва молба до Съда на Европейския съюз да спре осъществяването на член 1(3) от Регламент 2020/1055, до изговаряне на Съда на Европейския съюз с финален акт по едно от делата, заведено от страната против Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз.

В плана на позиция са посочени няколко довода, които потвърждават основателността на жалбата. Изтъква се, че възможното въвеждане в деяние на мярката от февруари 2022 година ще аргументи, обилни и непоправими последствия за околната среда. Това е доказано и от изследване на Европейската комисия.

Като втори мотив се показва, че такова решение би подсигурило ползите на транспортните сдружения, които няма да бъдат принудени да понесат големи финансови разноски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР