Правителството одобри Национална стратегия за безопасност на движението по пътищата

...
Правителството одобри Национална стратегия за безопасност на движението по пътищата
Коментари Харесай

Правителствена стратегия предвижда 50% спад на жертвите на пътя до 2030 г. |

Правителството утвърди Национална тактика за сигурност на придвижването по пътищата до 2030 година, заяви осведомителната работа на Министерския съвет.

Одобрен е и План за деяние 2021-2023 година с приложения към него.

Прегледът на осъществяването на ограниченията за пътна безопасност през последното десетилетие демонстрират, че страната ни е постигнала 19% понижение на жертвите от ПТП и 22% на тежко ранените при пътни произшествия в интервала 2010-2019 година Никоя страна в Европейски Съюз не съумява да извърши заложената обща цел за 50% понижение на жертвите от ПТП, като средноевропейският ритъм на понижение за десетилетието към 2018 година е към 21%, показват от Министерски съвет.

Стратегията предвижда в дълготраен проект да се работи за реализира на „ Визия нула “ починали и тежко ранени в следствие от пътни произшествия, а до 2030 година техният брой да бъде понижен на половина.

За постигането на задачите се набелязва използването на набор от ограничения: ръководство, учредено на интегритет; социално-отговорно държание - учене през целия живот; надзор - ефикасен и превантивен; щадяща пътна инфраструктура; транспортни средства в отбрана на човека; избавителна верига за запазване на живота.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР