Правителството одобри изплащането на 5 197 761 лв. за строителство

...
Правителството одобри изплащането на 5 197 761 лв. за строителство
Коментари Харесай

Отпускат над 5 млн. лв. за строителство и ремонт на детски градини и училища

Правителството утвърди изплащането на 5 197 761 лева за строителство на нови и реорганизация на съществуващи детски градини и учебни заведения, оповестиха от държавната пресслужба.

Със средствата ще бъдат настоящо финансирани планове на 15 общини и на едно държавно учебно заведение - Професионалната техническа гимназия във Варна. На варненската гимназия се дават 216 030 лв. за реорганизация на образователна работилница.

1 943 063 лева ще получи Община Перник за създаване на образователен корпус с басейн и топла връзка към постройката на Основното учебно заведение „ Св. Иван Рилски “. На Столична община се обезпечават 65 350 лева за създаване на главно учебно заведение в квартал „ Манастирски ливади- запад “. Община Ловеч ще получи 285 669 лева за отчасти преустрояване и продължение на Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф “.

Останалите средства са предопределени за осъществяването на планове по изграждане на нови и реорганизация на съществуващи детски градини в общините Бургас, Поморие, Гърмен, Велинград, Радомир, Русе, Червен бряг, Кайнарджа, Своге, Стара Загора и Търговище.

Финансирането се реализира по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022 година Целта й е да се понижи дефицитът тук-там в детските ясли и градини и да се обезпечи здравословна среда за развъждане и образование на деца и възпитаници. Освен това посредством инвестицията ще се основат предпоставки за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4 години и за образуване на едносменен режим в учебните заведения. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР