Правителството одобри изменение и допълнение на Постановление № 52 на

...
Правителството одобри изменение и допълнение на Постановление № 52 на
Коментари Харесай

ЦИК получава още 9 млн. лв. за машинното гласуване

Правителството утвърди изменение и допълнение на Постановление № 52 на Министерския съвет от 2019 година за приемане на план-сметка за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2019 година и за изменение на Постановление № 78 на Министерския съвет от 2019 година за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 година.
С измененията в план-сметката се обезпечават спомагателни разноски за Централната изборна комисия за обезпечаване на машинното гласоподаване в размер на 9 млн. лв.. Така се обезпечава финансово осъществяването на § 39 от преходните и заключителни разпореждания към Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс при произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2019 година, машинното гласоподаване да се създаде в минимум 3 000 изборни секции.
Средствата ще се обезпечат за сметка на плануваните в централния бюджет за 2019 година разноски за производство на избори по Изборния кодекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР