Правителството одобри изменение и допълнение на Националните счетоводни стандарти, приети

...
Правителството одобри изменение и допълнение на Националните счетоводни стандарти, приети
Коментари Харесай

Националните счетоводни стандарти по отношение на лизинга се променят


Правителството утвърди изменение и допълнение на Националните счетоводни стандарти, признати с Постановление на Министерски съвет №46 от 21.03.2005 година, като направената смяна е в Счетоводен стандарт 17 – Лизинг.

Измененията са по отношение на направените допълнения в Закона за корпоративното подоходно облагане, който е обнародван в „ Държавен вестник “, бр. 98 от 2018 година, се споделя в известие на държавната осведомителна работа.

Съгласно новите разпореждания за данъчни цели се признават разноските и приходите, зародили вследствие на подписани контракти за експлоатационен (оперативен) лизинг и избрани според разпоредбите на Счетоводен стандарт 17 - Лизинг. В тази връзка е направено прецизиране на текстовете на Счетоводен стандарт 17 - Лизинг за по-ясно и изрично установяване на счетоводните доходи и разноски при отчитането на експлоатационните контракти за лизинг, както и това отчитане да е разпределено отмерено на линейна база за целия интервал на контракта, без значение от обстоятелството, че подписаните контракти може да слагат разнообразни условия за заплащане на лизинговите вноски.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР