Правителството одобри два проекта на договори, които Министерството на здравеопазването

...
Правителството одобри два проекта на договори, които Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Купуваме лекарства от Китай за лечение на коронавируса

Правителството утвърди два плана на контракти, които Министерството на здравеопазването следва да подписа с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия. Това стана посредством видеоконферентна връзка по време на изключително държавно съвещание.
Съгласно първия контракт здравното министерство ще закупи 171 429 опаковки Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg. на стойност 582 858, 60 щатски $. Вторият контракт планува България да закупи 30 000 опаковки от лекарствения артикул Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg. на стойност 46 200 щатски $. Договорите ще бъдат подписани във допустимо най-кратки периоди.
Лекарствените артикули са нужни за лекуването на пациенти с COVID-19. Въз основа на споделените от страни с опит в лекуването на COVID-19 – Китай и Италия, както и от Центъра за надзор и предварителна защита на заразните заболявания – Атланта, данни от клинични протоколи и рекомендации се открива, че лекарствените артикули хидроксихлорохин и азитромицин се употребяват в разнообразни комбинации при лекуването на болестта. 
Към момента търсенето на хидроксихлорохин в международен мащаб е мощно нараснало. Именно поради това още преди две седмици със заповед на министър Кирил Ананиев беше неразрешен износът на лекарствени артикули на хининова основа за облекчаване на потребностите на българския пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР