Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019

...
Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 300 000 лева за ремонт, възстановяване и изграждане на военни паметници

Правителството утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2019 година за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи.

Съгласно член 3, алинея 2 от Закона за военните монументи (ЗВП) военните монументи са обществена общинска благосъстоятелност като се изключи паметниците, избрани от министъра на защитата, в съгласие с министъра на културата за обществена държавна благосъстоятелност. Задължение на страната и общините е да поставят грижи за военните монументи на територията на страната и в чужбина, а според член 11 от ЗВП органите на изпълнителната власт и органите на локалното самоуправление са длъжни да опазват предоставените им военни монументи.

В осъществяване на наредбите на закона годишно десетки общини изпращат до Областните комисии "Военни монументи " или до Министерството на защитата своите оферти за ремонт и възобновяване на военни монументи в неприятно положение, както и за създаване на нови. След разглеждане на многочислените оферти от способената дирекция в Министерството на защитата, беше направен лист по общини с военни монументи, които се нуждаят от незабавен ремонт и възобновяване или следва да бъдат построени или приключени.

Средствата в размер на 300 000 лева ще бъдат разпределени сред общините Благоевград, Хаджидимово, Айтос, Поморие, Аксаково, Ветрино, Провадия, Суворово, Горна Оряховица, Павликени, Свищов, Белоградчик, Видин, Чупрене, Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Хайредин, Габрово, Дряново, Севлиево и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР