Правителството одобри допълнителни разходи за 2018 г. за финансово подпомагане

...
Правителството одобри допълнителни разходи за 2018 г. за финансово подпомагане
Коментари Харесай

Отпускат 300 000 лв. за ремонт и изграждане на военни паметници

Правителството утвърди спомагателни разноски за 2018 година за финансово подкрепяне на общините за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи , заяви пресслужбата на кабинета.

Съгласно Закона за военните монументи, военните монументи са обществена общинска благосъстоятелност , като се изключи избраните от министъра на защитата в съгласие с министъра на културата за обществена държавна благосъстоятелност. Много общини насочат до Министерството на защитата, което дава отговор за осъществяването на закона, оферти за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи. След разглеждане от способената дирекция във ведомството на многочислените оферти, са определени такива, за които има подготвеност да бъдат осъществени в къс период.

Средствата в размер на 300 000 лева ще бъдат разпределени сред над 60 общини , измежду които са Петрич, Средец, Сунгурларе, Свищов, Стражица, Ново село, Роман, Дряново, Добрич, Крумовград, Момчилград, Ловеч, Луковит, Гулянци, Чипровци, Перник, Ковачевци, Левски, Долни Дъбник, Марица, Тутракан, Силистра, Сливен, Елин Пелин, Своге, Казанлък, Любимец, Тунджа, Стралджа и други, показаха от Министерския съвет.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР