Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 5 000 000

...
Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 5 000 000
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

Правителството утвърди спомагателни разноски в размер на 5 000 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година, с целево предопределение за държавни лечебни заведения за болнична помощ - търговски сдружения, за закупуване на дълготрайни материални активи по „ Политика в региона на диагностиката и лекуването “, бюджетна стратегия „ Осигуряване на здравна помощ на характерни групи от популацията “, оповестяват от държавната пресслужба.

Проектът е в сходство с настоящото в страната законодателство в региона на здравната помощ и с задачите, набелязани от настоящите стратегически документи в бранша, главните от които са Националната здравна тактика 2020 и Концепция „ Цели за здраве 2020 “.

Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с възстановяване на действието на системата за оказване на болнична помощ в страната с фокус върху онкологичната болнична помощ. Ще се усъвършенства достъпът и успеваемостта на диагностиката и определянето на лечението за лекуване. Ще се увеличи качеството на живот, на пациентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР