Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2 300 000

...
Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 2 300 000
Коментари Харесай

Правителството дава допълнително 2 300 000 лв. за ремонта на Зографския манастир в Антон

Правителството утвърди спомагателни разноски в размер на 2 300 000 лева за довършването на ремонта и реконструкцията на южното крило на източното (Банското) крило на Зографския манастир " Свети Великомъченик Георги Зограф " - Атон, което сега е необитаемо и се намира в тежко спешно положение.

Допълнителните финансови средства са нужни във връзка искане на игумена на Зографския манастир Негово Вископреподобие архимандрит Амвросий.

Източното крило е издигнато преди двеста години със средства на заможния банскалия хаджи Вълчо. В него великият български будител Паисий довършва своята " История славянобългарска ". С довършването на Банското крило ще бъде възобновен достоверният образ на манастира, който през вековете е бил стожер на българската нематериалност.

Поддръжката и грижата от страна на страната е за да бъде съхранен славянобългарският темперамент на манастира " Свети Великомъченик Георги Зограф ".

Министерски съвет е одобрил общо 48,7 млн. лева по бюджетите на редица общини и по бюджета на Министерския съвет за 2019 година

Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година са в размер на 0,9 млн. лева за ремонтни действия на храмове в Ловчанската епархия и за започване на действия по консервация, реституция и акомодация на Ибрахим паша джамия, Разград.

Предоставят се спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини в общ размер 47,8 млн. лв.. Средствата ще се употребяват целево за осъществяване на редица инфраструктурни планове в областта на обществената и техническата инфраструктура - реорганизация, рехабилитация и ремонт на улична мрежа, главен ремонт на водопроводни мрежи, създаване на спортни зали, ремонт и възобновяване на централната градска част на някои обитаеми места, ремонт на читалища, създаване на физкултурен салон към учебно заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР