Правителството одобри доклада на Република България от извънредна неформална видеоконферентна

...
Правителството одобри доклада на Република България от извънредна неформална видеоконферентна
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от извънредна неформална видеоконферентна среща на министрите на земеделието на държавите членки на ЕС

Правителството утвърди отчета на Република България от изключителна неофициална видеоконферентна среща на министрите на земеделието на страните членки на Европейския съюз, извършена на 2 март 2022 година

Темата на изключителната видеоконференция бяха евентуалните последствия от спора Русия – Украйна върху секторите на селското стопанство и хранително- вкусовата индустрия.

Всички страни членки подчертаха какъв брой е значимо гарантирането на продоволствената сигурност, застраховане действието на вътрешния пазар и на свободното придвижване на артикули в Европейски Съюз, както и предприемането на взаимни ограничения за справяне с отрицателните резултати от актуалната обстановка. Няколко страни членки желаеха да се вкарат разнообразни изключителни пазарни ограничения, включително и запаса за рецесии.

Република България съобщи, че войната в Украйна, в комбиниране с устойчивата наклонност за опазване на относително високи равнища на индустриалните разноски, слага съществени провокации пред българското земеделие и риболовство. За превъзмогването им ще са нужни незабавни, решителни и координирани дейности на равнище Европейски Съюз. Страната ни поддържа апела на Председателството за нуждата да се разпознават и задействат, където е оправдано, регулаторни лостове в Общата селскостопанска политика и други политики на Европейски Съюз, с цел да се усили европейският индустриален потенциал за селскостопански артикули и да се подсигурява нашият снабдителен суверенитет. Изтъкна, че е належащо Европейската комисия и страните членки да положат оптимални старания за попречване на далавера със селскостопански артикули, храни, торове и препарати, която е присъща в изискванията на война.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР