Правителството одобри българската позиция за предстоящите на 7-11 юни в

...
Правителството одобри българската позиция за предстоящите на 7-11 юни в
Коментари Харесай

Защитаваме интересите си по пакета мобилност и през юни в Люксембург

Правителството утвърди българската позиция за идните на 7-11 юни в разнообразни формати съвещания в Люксембург на Съвета по превоз, телекомуникации и енергетика.

Министрите на превоза от Европейски Съюз ще обсъдят предложенията от Пакета за подвижността (I и ІІ част). На съвещанието България ще отстоява своите ползи , свързани с въпросите по отношение на връщане " вкъщи " на лидера, прилагане на постоянната седмична отмора от лидера в транспортното средство, характерни правила по отношение на командироването на водачите (Lex specialis), каботаж, превозвачи от трети страни, извършващи транспорти на територията на Европейски Съюз.

 Борисов не мисли да е побеждавал Макрон
Борисов не мисли да е побеждавал Макрон

Нещата не стават с блъскане по масата

Министрите ще дискутират и по предлагането за Директива за електронните системи за пътно таксуване и обмена на информация , по предлагането за правилник за защита на конкуренцията във въздушния превоз и по предлагането за инструкция по отношение на пристанищните приемни уреди.

Министрите на телекомуникациите ще проведат договаряния по предлагането за правилник по отношение на Акт за киберсигурността , който България поддържа. За нас е значимо, че в оферти общ метод се резервират във допустимо най-голяма степен плануваните функционалности на Агенцията на Европейски Съюз за киберсигурност и по-конкретно тези, които са свързани с подкрепяне на оперативното съдействие при положение на рецесии или произшествия със доста влияние. Те ще проведат също ориентационен спор по предлагането за инструкция по отношение на повторната приложимост на информацията в публичния бранш .

 Курумбашев: Рано е да бием тъпана за победа по отношение на пакета
Курумбашев: Рано е да бием тъпана за победа по отношение на пакета " Мобилност "

Превозвачи: Голямата битка продължава

Министрите на енергетиката ще проведат договаряния по предлагането за правилник по отношение на Агенцията за съдействие сред регулаторите на сила . Те бъдат осведомени също по този начин с настоящото положение на договарянията по предложенията от пакета " Чиста сила за всички европейци ". Въпреки огромния размер работа, осъществена от страна на Българското председателство, към момента остават редица открити въпроси, които ще бъдат разисквани на идните триалози. България преглежда пакета като значима стъпка към реализиране на сигурни и устойчиви енергийни доставки , както и по-благоприятна енергийна политика в полза на потребителите на енергийни услуги.

Одобрена е и българската позиция за съвещанието на КОРЕПЕР II във формат Конференция на представителите на държавните управления на страните членки, което ще се организира на 13 юни в Брюксел. На него България ще поддържа направените от Литва и Малта оферти за назначение на Ирмантаз Ярукайтиз и проф. Петер Ксюереб за съдии в Съда на Европейския съюз за интервала от 7 октомври 2018 година до 6 октомври 2024 година

 Германия и Франция остават непреклонни за пакет
Германия и Франция остават непреклонни за пакет " Мобилност "

Андрей Новаков прелестно сюрпризиран от резулата

Срещу пакета подвижност български превозвачи стачкуваха, а през вчерашния ден и заплашиха, че ще предизвикват референдум за излизане на страната от Европейския съюз .

След вчерашното решение в комисията по превоз в Европейския парламент , през днешния ден евродепутатът Петър Курумбашев също уточни, че борбата против мобилния пакет продължава и към момента е рано да " бием тъпана " за победа.

 Джамбазки предизвести, че борбата за превозвачите не е извоювана
Джамбазки предизвести, че борбата за превозвачите не е извоювана

Евродепутатът има вяра в отлагането на действието на документа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР