Правителството очаква до 8 септември “Лукойл България да представи план-график

...
Правителството очаква до 8 септември “Лукойл България да представи план-график
Коментари Харесай

“Лукойл” със срок до петък трябва да избезе с график как минава на неруски нефт

Правителството чака до 8 септември “Лукойл България ” да показа план-график за вероятните къси периоди за преход към неруска суровина. Това заяви министър председателят Николай Денков по време на парламентарния блицконтрол на 1 септември в отговор на въпрос за предварителното преустановяване на дерогацията на Европейска комисия за импорт и преправка на съветски нефт в рафинерията в Бургас.

Премиерът подсети, че са готови отчети от министерствата и от службите за сигурност. На тази база е създаден систематизиран конфиденциален отчет, който е импортиран в Народното събрание. Денков прикани депутатите да се срещнат с него.

Премиерът още веднъж увери, че няма да има повишение на цените на тока за семействата и те ще се запазят до 30 юни 2024 година В отговор на въпрос от ГЕРБ във връзка плана за промени в Закона за енергетиката Денков съобщи: Българските консуматори ще бъдат предпазени, даже в този му тип законът разрешава да се приложат механизми, с които да се обезпечат цени за семействата, близки, дори бих споделил, за идния интервал - същите, които имаме и сега на контролирания пазар ”.

Премиерът пое ангажимент да провежда среща с енергийния министър и специалисти още идната седмица за обезпечено въвеждане на нужните механизми.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР