Правителството обяви за публична държавна собственост имоти на територията на

...
Правителството обяви за публична държавна собственост имоти на територията на
Коментари Харесай

АПИ получава имоти за строителството на обхода на Габрово

Правителството разгласи за обществена държавна благосъстоятелност парцели на територията на общините Габрово и Казанлък и ги даде за ръководство на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Държавните терени попадат в обсега на плана за построяването на обходния път на Габрово, който е част от Трансевропейски кулоар IX Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис. С осъществяването на плана ще се увеличи пътнатабезопасност в района, ще се модернизира транспортна връзка сред Румъния, България и Гърция и интеграцията им с останалата част от Европа.

На община Твърдица се трансферира собствеността върху парцели с обща повърхност 2,1 дка в землището на с. Бяла паланка. Те са нужни за построяването на укрепителни уреди за безаварийната употреба на четвъртокласен път, опустошен от свлачищни процеси.

Министерство на околната среда и водите получава държавен парцел за потребностите на Дирекция „ Национален парк Централен Балкан “ в с. Черни Осъм. Едноетажната постройка ще бъде употребена като пункт за защита и надзор в северозападната част на резерват „ Стенето “ за предпазен и настоящ надзор в една от най- горещите точки в парка от позиция на иманярство и ловно бракониерство. Дирекцията ще обезпечи средства за ремонт на неизползваемата все още постройка, което е екологично по-целесъобразно и стопански по-изгодно от построяването на нова.

От частна в обществена държавна благосъстоятелност е изменен статутът на два независими обекта в постройката на ул. „ Чакалица “ №2 в Благоевград. Помещенията са предоставени за ръководство на Съвместното командване на силите и са нужни за потребностите на Българската войска.

Поради отпаднала потребност, от Министерство на вътрешните работи и от Национална агенция за приходите се лишава правото на ръководство върху парцели в Перник и в Силистра и се дава на регионалните шефове на двете области. Работните пространства се намират в административните здания на пл. „ Св. Иван Рилски “ №1 в Перник и на ул. „ Шар планина “ №75 в Силистра.

Правителството даде единодушието си „ Български пощи “ ЕАД да продаде посредством търг с скрито наддаване неподвижен парцел в с. Медвен, община Котел, представляващ паянтова постройка, предопределена за поща. Обектът не се употребява от сдружението, само че генерира разноски по поддръжката му. Продажбата на неоперативни активи, благосъстоятелност на сдружението, е продължение на политиката за намаление на разноските и увеличение на приходите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР