Правителството обеща някакви танкери, които от незнайно къде, незнайно кой

...
Правителството обеща някакви танкери, които от незнайно къде, незнайно кой
Коментари Харесай

Валентин Николов: Правителството обеща някакви танкери, които от незнайно къде, незнайно кой ги доставя

Правителството даде обещание някакви танкери, които от неизвестно къде, неизвестно кой ги доставя. Танкерите не могат да дойдат без да е контрактувана действителната точка на газификация. Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният изпълнителен шеф на БЕХ Валентин Николов.

" Премиерът сподели 30 евро под междинната пазарна цена на Европа, по какъв начин определяш цена на газа без да знаеш къде ще бъде регазификацията, кой газопровод ще ползваш, това значи, че когато пристигна цената на газа в България, ще бъде доста по-скъпа в сравнение с в Европа ", изясни Валентин Николов.

" Засега употребяваме газ от Азербайджан - 30% на контрактуваната цена, другите 70 на пазарна цена. Останалия газ употребяваме в множеството случаи от Русия през медиатори от Гърция. Ние най-вероятно цялата зима ще употребяваме съветска газ. Тука няма друга газ за жалост ", сподели още Николов.

„ Декември месец Булгаргаз приключи с към 100 млн. облага, освен облагата към този момент я няма, а към този момент е на загуба от порядъка на над 400 млн. лв., това значи че 500 млн. ги няма. Според мен са отишли в медиатори и неприятни покупко-продажби “, добави Николов.

" Откакто Топлофикация София е общинска, тя постоянно натрупа задължения към Булгаргаз. Ние постоянно сме намирали решение, те очевидно не са го намерили. Проблемът е, че регулаторът не е определил верните цени на Топлофикация, тя натрупа регулаторни загуби от тази си активност, и страната би трябвало по някакъв метод да компенсира ", разяснява Николов. Според него служебно държавно управление е мъчно да реши този въпрос.

" Най-сложният въпрос, който би трябвало да реши това държавно управление са осведомителните бомби, които са му заложени. Да знаем кое е най-хубаво за България ", съобщи Валентин Николов.

Валентин Николов разяснява и връщането на Иван Иванов отпред на КЕВР. " Той е доста уравновесен човек, има доста опит, уповавам се, че той ще откри решение ", сподели Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР