Правителството няма за какво да бъде критикувано за предприетото по

...
Правителството няма за какво да бъде критикувано за предприетото по
Коментари Харесай

Каракачанов: 10 месеца преди края на мандата, правителството трудно ще се разклати, освен ако не се торпелира само

Правителството няма защо да бъде подложено на критика за подхванатото по време на изключителното състояние. Мерките против COVID-19 не бяха най-строгите в Европа. Болниците ни бяха авансово готови за пандемията. Благодарение на ограниченията ние сме от страните в челната тройка с минимум починали. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността в предаването "Неделята " по Нова телевизия.

По отношение на заемите, той съобщи: „ Няма нищо гратис. Ние се стремим без съществени външни заеми или заеми да овладеем рецесията. Тези пари след това някой ще би трябвало да ги връща “, акцентира вицепремиерът.

Каракачанов за офанзивите против Горанов: Правителството не е раздрусано!

„ Имахме концепция да се направи един непрекъснат стопански съвет, в който да вземат участие хора от действителния бизнес, които да оферират хрумвания на държавното управление по време на рецесията “, обясни министърът на защитата.

„ Много наши ограничения за справяне рецесията бяха утвърдени. От години настояваме да се разбие монопола на хипермаркетите. Оказа се, че българин, притежател на верига магазини у нас, е написал доноса против нас в Европа. Българин се опита да прецака страната си. Аз се веселя, обаче че министър Танева не е склонна да отстъпи. Солидарността е един хубав заслон, зад който има единствено хрумвания “, разяснява Каракачанов.

Министърът на защитата не изключи вероятността да се наложи да се трансферират пари от бюджета им, в случай че има втора вълна на пандемията или рецесията се задълбочи.

Той разкри, че държавното управление е подало ръка на ресторантьорите ангажимента секторът да се изсветли, защото този бранш плащал минимум Данък добавена стойност в бюджета.

Каракачанов: България съществува 1400 година с помощта на Българската войска

Относно намаляването на Данък добавена стойност за книгите, Каракачанов посочи, че концепцията е това подкрепяне да се насочи единствено към българските създатели.

На въпрос за есемесите, в които бе забъркано името на финансовия министър, вицепремиерът сподели: „ 10 месеца преди края на мандата мъчно ще се разклати държавното управление. Ако то единствено не се торпелира. Виждате някаква опция в лицето на Българска социалистическа партия? Ще се вършат и други опити. Но хората виждат това и дават доверие на държавното управление. Това е политическата реалност в България. Това, което ние като политици си направихме сами, бе против хората и страната. И тогава и в този момент някой имаше външни ползи земеделието ни да бъде разрушено. Всичко е стопански интерес и борба за притежаване на капитал. Той позволи, че даже зад пандемията се крият някакви ползи “, сподели Каракачанов.

„ Хората разчитат на страната си. Силна страна значи и работещи институции “, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР