Правителството няма план за управление на кризата в България, предизвикана

...
Правителството няма план за управление на кризата в България, предизвикана
Коментари Харесай

ДПС: Правителството няма план за кризата

Правителството няма проект за ръководство на рецесията в България, провокирана от войната в Украйна. Това сподели националният представител от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров в декларация пред Народно събрание от името на група.

" Ние от Движение за права и свободи вършим актуалната декларация, с цел да изразим голямото ни безпокойствие, че държавното управление няма проект за ръководство на невижданата повсеместна рецесия в България, провокирана от войната в Украйна. На този стадий ръководещите работят ден за ден, на парче, без никакво обмисляне и превантивни ограничения. Светът би трябвало да се приготви за дълга война и за това, че рецесиите, подбудени от нея, ще имат съществени, дълготрайни последици. Правителството не ръководи в посока на такава вероятност. Друг е въпросът какво и по какъв начин ръководи ", сподели още Чакъров.

По думите му втечненият газ не е опция за Европа, тъй като няма задоволителен потенциал в света за превозване, а в границите на Европейски Съюз няма такава инфраструктура, която да е задоволителна, с цел да поеме тези размери и потребности.

" Няма проект на държавното управление за възможна патова обстановка. Какво ще стане, в случай че Русия спре доставките на енергоносители. Освен това обстановката би се усложнила както и предвид на зелената договорка се планува 40% от мощностите на " Марица изток " да бъдат понижени, както и закриване на енергийни мощности ", съобщи още Чакъров.

Той означи, че няма ограничения за обезпечаване на снабдяване в страната.

" Как да работят земеделските производители при изискванията на нарасналите цени на горивата, на тока, на препаратите за растителна отбрана, на покачването на цените на торовете ", съобщи още депутатът от Движение за права и свободи.

" Ако държавното управление желае да унищожи този бранш, се движи в вярната посока. За животновъдите също липсва поддръжка от страната. Все повече от тях закриват фермите си и предават животните си в кланици. Няма поддръжка за производителите на плодове и зеленчуци. Те също обявиха, че есента няма да има митинги, тъй като няма да бъдат в страната и няма да има такива производители. При това безхаберие в страната има риск от проблеми с обезпечаване на продоволствени артикули от първа нужда и фрапантно нарастване на цените на храните ", сподели още Чакъров.

По думите му Русия и Украйна взети дружно обезпечават близо 30% от международния експорт на пшеница, една пета на царевица.

Според него няма ограничения за поддръжка на обществено слабите и пенсионерите при високите цени на тока, храните и медикаментите. Той означи, че и туризмът ще е обиден, а какви ограничения са набелязани, никой не оповестява.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР