Правителството няма да обсъжда предложенията за конституционни промени“, каза премиерът

...
Правителството няма да обсъжда предложенията за конституционни промени“, каза премиерът
Коментари Харесай

Радев критикува РСМ за липсата на реформи, Ковачевски го посъветва да си гледа България

„ Правителството няма да разисква предложенията за конституционни промени “ , сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски. Според президента Румен Радев Република Северна Македония няма подготвеност за начало на договаряния за еврочленство :

„ България ще продължи да работи интензивно с всички европейски институции, с нашите европейски сътрудници, тъй че решенията за Република Северна Македония да не основават на лобиране, което прикрива неналичието на промени, което прикрива дълбокото нарушение на човешките права. “

Македонският министър председател Димитър Ковачевски реагира на днешните рецензии на Румен Радев . Според него Радев би трябвало да го е грижа повече за промените в личната му страна. Той уточни:

„ РСМ има доста ясни позиции освен в Европейски Съюз, само че и в НАТО. Ние сме страна, която на 100% хармонизира външната си политика с Европейски Съюз, страна, която взема решения в НАТО наедно с другите страни, в това число и дружно с България. Ние всяка година имаме европейски отчети за хода на промените. “

Промените включват вписването на българите в главния закон на РСМ . Ковачевски отхвърли изказванието, че има „ напън върху депутатите за приемане на конституционните промени “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР