Правителството незабавно да поиска съюзниците на НАТО напълно да поемат

...
Правителството незабавно да поиска съюзниците на НАТО напълно да поемат
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: НАТО незабавно да поеме отбраната на българското небе

Правителството неотложно да изиска съдружниците на НАТО изцяло да поемат защитата на българското небе. Това написа във Facebook като съвет към премиера Кирил Петков проф. Тодор Тагарев, който бе спряган за поста боен министър след освобождението на Стефан Янев.

Тагарев показва позицията си, откакто президента Румен Радев направи изказване, че единствено наши водачи и самолети би трябвало да охраняват небето ни.

Ето какво написа Тагарев в поста си:

Какво бих посъветвал министър-председателя през днешния ден:
Правителството неотложно да изиска от съдружниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, в това число посредством разполагане на наша територия на спомагателни изтребители от съюзни страни:
- Предвид лимитираната подготовка на българските летци, потреблението на МиГ-29 против нападателни дейности на съветската авиация е обвързвано с недопустимо висок риск
- Първоначално назначеният запас на ракетното им въоръжение от дълго време е изминал
- Използването на МиГ-29, поради неналичието на съвместима система за опознаване " свой-чужд ", носи риск за интервенцията за отбрана на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съдружници, основана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море.

Правителството да предложения специалисти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси фактически могат да се включат в съюзната интервенция, и кои би трябвало да бъдат спрени неотложно.

Ако оценката покаже нужда от спомагателни качества, да желаяме от съдружниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна защита.

Да прекратим театъра с " българския батальон с дефицити " и да желаяме увеличаване на защитата със съюзни сили в сходство с проектите на НАТО.

Войната чука на вратата. Преднамерено или не, съветски дронове към този момент навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е безапелационна позиция за отбрана на суверенитета ни дружно с нашите съдружници.




Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР