Правителството на Япония реши от 9 август да разшири забраната

...
Правителството на Япония реши от 9 август да разшири забраната
Коментари Харесай

Япония разширява забраната за износ на превозни средства за Русия

Правителството на Япония реши от 9 август да разшири възбраната за експорт на транспортни средства за Русия. Решението е признато в сходство със глобите, наложени от Групата на седемте най-развити страни в света (Г-7) на ръководещите в Москва заради военната им инвазия в Украйна, заяви организация Киодо.

От април предходната година е неразрешен износът за Русия на първокласни японски транспортни средства, които са на стойност от над 6 милиона йени (43 131 щ. долара). Сега управляващите в Токио стопират и експорта за съветския пазар на нови и използвани бензинови и дизелови моторни транспортни средства, които са с работен размер на мотора от над 1900 куб. см., съобщи Българска телеграфна агенция.

Забранява се и износът на електрически и хибридни транспортни средства, както и на гуми с по-големи размери.

Търсенето на японски коли в Русия е огромно, поради което разширението на възбраната за износа им евентуално ще засегне доста руснаци, отбелязва Киодо.

Износът от Япония за Русия възлиза на 603,9 милиарда йени (4,32 милиарда долара) през 2022 година Над 50 на 100 от тази сума се пада на цената на продадените на съветския пазар японски коли, множеството от които са втора употреба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР