Правителството на Япония обмисля да отмени по-рано от предвиденото извънредните

...
Правителството на Япония обмисля да отмени по-рано от предвиденото извънредните
Коментари Харесай

Япония отменя предсрочно мерките в повечето префектури

Правителството на Япония обмисля да анулира по-рано от плануваното изключителните ограничения против разпространяването на ковид в множеството провинции на страната, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира японски медии. Те се базират на държавни източници, измежду които министърът на стопанската система Ясутоши Нишимура.
Според източниците до четвъртък идната седмица ограниченията, които са в действие до 31 май, може да бъдат анулирани в 34 от 47-те префектури. Останалите, в това число регионът на столицата Токио, а също Осака и Киото, към момента са считани за зони, които се нуждаят от " особено внимание ".
Ограничителните ограничения в Япония не са по този начин строги като в Европа. На хората бе подредено да си стоят вкъщи, в случай че е допустимо, напомня ДПА.
Според анкета от през днешния ден на организация Киодо повече от половината японци не утвърждават дейностите на държавното управление против рецесията.
Мнозина са недоволни от огромната дълготрайност на изключителните ограничения, изискващи да си стоят вкъщи, и затварянето на доста магазини и дребни компании, които се борят за оцеляването си.
По данни от през днешния ден в Япония са били регистрирани 16 400 случая на заразяване с ковид и 630 умряли. В броя на новозаразените на денонощна база има наклонност на спад.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР