Правителството на Великобритания ще инвестира 4,5 милиарда паунда или $5,6

...
Правителството на Великобритания ще инвестира 4,5 милиарда паунда или $5,6
Коментари Харесай

Британското правителство с план да инвестира 4,5 млрд. паунда за пет години в ключови отрасли

Правителството на Англия ще влага 4,5 милиарда паунда или $5,6 милиарда $ в основни промишлености, с цел да подтиква икономическия напредък и да подсигурява енергийната сигурност. Това заяви Министерството на финансите на Обединеното кралство.

Публичните вложения ще се правят в продължение на пет години от 2025 година. £2 милиарда ($2,5 милиарда) ще бъдат вложени в автомобилната промишленост, £975 милиона ($1,2 милиарда) в галактическата промишленост. Кабинетът чака да отпусне £960 милиона ($1,195 милиарда) за поддръжка на новаторски планове в региона на зелената сила. Ще бъде даден приоритет на нуклеарната, водородната и вятърната сила, създаването на технологии за хващане и предпазване на въглероден диоксид и подобряването на енергийните мрежи. Биомедицинската промишленост ще може да разчита на още £520 милиона ($650 милиона).

„ Обединеното кралство в този момент е осмото по величина промишлено произвеждане в света, откакто неотдавна изпревари Франция. За да надградим този триумф, ние вършим целенасочени вложения в поддръжка на тези промишлености, в които Обединеното кралство може да чака да бъде водещо в света “, сподели министърът на финансите Джеръми Хънт /на снимката/. „ Инвестицията на държавното управление от 4,5 милиарда паунда ще притегли експоненциално повече вложения от частния бранш, разраствайки стопанската система и създавайки по-добре платени и по-квалифицирани работни места в нови промишлености в дълготраен проект “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР