Правителството на Великобритания отпусна допълнителни 6 милиона паунда на Британската

...
Правителството на Великобритания отпусна допълнителни 6 милиона паунда на Британската
Коментари Харесай

Британската антидопингова агенция получи допълнително 6 милиона паунда от правителството

Правителството на Англия отпусна спомагателни 6 милиона паунда на Британската антидопингова организация (UKAD), с цел да увеличи успеваемостта при битката с допинга. Помощта на процедура усилва годишния бюджет на UKAD с повече от 50%.

Цялата сума 6.1 милиона паунда за две години, а сега бюджетът на антидопинговата организация е 5.5 милиона пауда. Финансовото положение обаче не е положително, откакто UKAD е застрашен от банкрут поради дългогодишната борба в съда с боксьора Тайсън Фюри. Бившият международен първенец в тежка категория желае съществено обезщетение, което може да изправи антидопинговата организация на ръба на банкрута.

От държавното управление са решили да провиснал спомагателни средства на UKAD, с цел да се вземат решение по-лесно сложни проблеми със съмнителни допинг проби. Така да вземем за пример през предходната година следствието за мистериозния пакет на сър Брадли Уигинс от " Критериум Дофине " през 2011 година, беше прекъснато поради липсва на доказателства. Благодарение на финансовата инжекция от страната UKAD ще може да продължи да проверява сходни проблеми.

" Всички би трябвало да създадем нужното, с цел да почистим спорта от допинг. Трябва почитателите да знаят, че всичко е почтено и се взема решение на игрището, шосето или терена. С допълнителнителните 6 милиона ние подсигуряваме, че UKAD ще продължи да се бори за чистотата на английския спорт ", сподели спортният министър Трейси Крауч.

UKAD ще организира специфична среща с Департамента за цифровизация, просвета, медии и спорт (DCMS) към държавното управление, който да утвърди по какъв начин да бъдат изхарчени спомагателни средства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР