Правителството на Украйна внесе изменения в постановлението за забрана на

...
Правителството на Украйна внесе изменения в постановлението за забрана на
Коментари Харесай

Забраната за внос на руски стоки в Украйна остава поне до декември 2020 година

Правителството на Украйна внесе промени в постановлението за възбрана на импорт на съветски артикули в страната, като продължи неговото деяние до 31 декември 2020 година, заяви ТАСС, представени от „ Фокус ”.

Съответстващият документ бе оповестен на уеб страницата на кабинета на министрите на страната.

Постановлението влиза в действие в деня на публикуването му. В допълнение, то се добавя от наредба, която постановява, че стоките могат да бъдат внасяни в страната и тяхното митническо освобождение е допустимо единствено в размера на към този момент направено от украинската страна предплатено заплащане.

От 1 януари 2016 година, по отношение на влизането в действие на икономическата част от Споразумението за асоцииране сред Украйна и Европейски Съюз, Русия приключи съглашението за зона за свободна търговия (ССТ) с Украйна, с цел да отбрани икономическите ползи на страната. От началото на 2016 година ембаргото върху храните, наложено от съветското държавно управление в отговор на глобите на европейските страни против Русия, се популяризира в Украйна.

Украйна на собствен ред одобри резолюция „ За възбрана на вноса на артикули с генезис от Русия в митническата територия “, която влезе в действие на 10 януари 2016 година

През 2016 година Украйна вкарва мита и ембарго върху съветските артикули. По-рано под ограничавания, по-специално месо, риба, зърнени храни, хлебни и сладкарски произведения, млечни артикули, кафе, чай, водка, бира, цигари, редица химикали, минерални торове, железопътно съоръжение, фураж и ветеринарна медицина както и коли, рейсове, трактори, камиони и мотоциклети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР