Правителството на Тайван заяви, че от този месец ще разреши

...
Правителството на Тайван заяви, че от този месец ще разреши
Коментари Харесай

Тайван ще позволи посещенията на китайски туристи и бизнесмени

Правителството на Тайван съобщи, че от този месец ще позволи пътуването до територията ѝ от китайски туристи и предприемачи , оповестява " Ройтерс ". Целта е възобновяването на обмена, спрян през пандемията както и известно помирение с Пекин.

Китай, който също последователно възобновява разрешението на своите жители да посещават голям брой известни туристически дестинации, към момента не е добавил назад Тайван в своя утвърден лист.

През 2019 година Китай спря самостоятелните разрешителни за туризъм в Тайван на фона на възходящото напрежение сред тях.
 Тайван желае мир, по тази причина се готви за война
Тайван желае мир, по тази причина се готви за война

Островът укрепва качествата си за самозащита

Тайванският съвет за установяване на политиките в Китай за континенталните въпроси съобщи, че на предприемачи от Китай ще бъде позволено от идната седмица да аплайват за краткосрочни визити , като да вземем за пример за посещаване на изложения. От 1 септември страната ще разреши на китайци, които живеят в трети страни, да идват като туристи.  Туристическите групи от Китай ще бъдат лимитирани до 2000 пристигания дневно.

Действителната дата ще зависи от реакцията на китайското държавно управление, добави съветът в изказване. Те показаха вярата си Китай също да предприеме стъпки в тази посока.

За момента няма коментар от Пекин по тематиката.

Правителството на Тайван се пробва да усъвършенства връзките с Китай, като стартира с по-малко чувствителни въпроси като туризма. Пекин вместо това упрекна страната за проблеми като бавното обновяване на директните полети.

Тайван си е сложил цел от 6 милиона визити на туристи тази година.
 Тайван готви рекорден бюджет за защита за 2024 година
Тайван готви рекорден бюджет за защита за 2024 година

Военните разноски на острова ще се усилят с 3,5% на годишна база
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР