Правителството на талибаните в стартира програма за борба с глада,

...
Правителството на талибаните в стартира програма за борба с глада,
Коментари Харесай

Талибаните въвеждат схема храна срещу работа за безработни

Правителството на талибаните в започва стратегия за битка с глада, като предлага на хиляди хора пшеница в подмяна на труд, заяви Агенция Франс Прес. Схемата ще бъде разгърната в огромните афганистански градове и ще даде работа на 40 000 души единствено в столицата, съобщи основният представител на талибаните на конференция в южната част на Кабул, цинтиран от БГНЕС.

" Това е значима стъпка в битката с безработицата ", съобщи Забихула Муджахид, като добави, че служащите би трябвало да " работят крепко ". Афганистан, който към този момент страда от беднотия, суша, спирания на електрозахранването и провалена икономическа система, в този момент е изправен пред началото на една сурова зима.
 МВФ: Икономическата рецесия в Афганистан ще удари прилежащите страни, Турция и Европейски Съюз МВФ: Икономическата рецесия в Афганистан ще удари прилежащите страни, Турция и Европейски Съюз
Икономическите несгоди на Афганистан могат да подхранят нова бежанска рецесия, която ще засегне прилежащите страни, Турция и Европа, съобщи М...

По схемата на талибаните " храна против работа " на служащите няма да се заплаща, а тя е ориентирана към тези, които сега са безработни и са най-застрашени от гладна гибел през зимата. В рамките на двумесечната стратегия в столицата ще бъдат раздадени 11 600 тона пшеница, а в други елементи на страната, в това число Херат, Джалалабад, Кандахар, Мазари-Шариф и Пол-и-Хомри, ще бъдат разпределени към 55 000 тона.

Работата на служащите в Кабул ще включва изкопаване на водни канали и тераси за събиране на сняг по хълмовете за битка със сушата. Муджахид и други високопоставени чиновници, измежду които министърът на земеделието Абдул Рахман Рашид и кметът на Кабул Хамдула Номани, прерязаха розова лента и изкопаха дребна канавка на гала в селския регион Риш Хор в столицата, с цел да дадат старт на програмата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР