Правителството на Соломоновите острови реши временно да забрани Фейсбук заради

...
Правителството на Соломоновите острови реши временно да забрани Фейсбук заради
Коментари Харесай

В още една страна забраниха Фейсбук

 Правителството на Соломоновите острови реши краткотрайно да забрани Facebook поради злоупотреби в използването и липса на регулации на активността му, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

Министърът на връзките Питър Шанел Аговака удостовери решението във в. " Соломон таймс " и съобщи, че през тази обществена медия са били повдигани противоречиви тематики. Той добави, че има безпокойства от неналичието на законодателство за " ръководене на използването на интернет ".

" Недопустим език по адрес на министри, на премиера, клюки, нападки, всичко това са мотиви за безпокойствие ", сподели Аговака. 

" Ползването на интернет на Соломоновите острови би трябвало да бъде уместно контролирано, с цел да се опазят младежите от нездравословно наличие ", съобщи той.

Аговака увери, че медийните организации ще продължат да работят обикновено, в случай че се изключи загубата им на достъп до Facebook.

Повечето поданици на тихоокеанската нация употребяват Facebook, а министър председателят пуска в нея онлайн свои национални обръщения, отбелязва " Соломон таймс ".

Аговака съобщи, че държавното управление към момента обмисля по какъв начин да вкара регулацията и не посочи какъв брой време ще продължи възбраната на Facebook.

В момента Facebook е неразрешен още в Китай, Иран и Северна Корея, отбелязва ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР