Правителството на Словакия предложи план за раздаване на ваучери от

...
Правителството на Словакия предложи план за раздаване на ваучери от
Коментари Харесай

500 евро на хората над 60 г., за да се ваксинират


Правителството на Словакия предложи проект за разпределяне на ваучери от по 500 евро на хората над 60 години, в случай че са имунизирани против ковид, написа белградската „ Политика “, съобщи организация " Фокус ".

Тази мярка, оповестена от финансовия министър Игор Матович, би трябвало да усили % на имунизиране, който е измежду най-ниските в Европейски Съюз. В страна с население от 5,5 милиона души единствено 46,1 % от жителите са били изцяло имунизирани до момента. Управляващата коалиция в Словакия е разграничена във връзка с новия проект.

Партията „ Свобода и взаимност “ се опълчи на това предложение на държавното управление и съобщи, че е подготвена да поддържа ваучера в размер на 150 евро. Посочва се, че в този момент законопроектът ще отиде на гласоподаване в Народното събрание и ще е нужна поддръжката на опозицията, с цел да се одобри този проект. Този ваучер в размер на 500 евро може да се употребява в заведения за хранене, кафенета, или за закупуване на билети за спорт, спектакъл, кино, изложения или концерти. Може да се употребява и за възнаграждение на услугите на фризьорски салон или фитнес центрове.

Матович сподели, че парите от страната ще значат и „ стотици милиони евро спомагателна помощ за секторите, най-силно наранени от пандемията “ заради държавните ограничавания. Министерството на финансите пресмята, че за тази мярка за поддръжка на жителите би трябвало да бъдат отделени към 500 милиона евро. Миналия четвъртък Словакия влезе в двуседмично блокиране, което е годно в цялата страна, защото коронавирусните инфекции доближиха рекордни равнища.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР