Правителството на Швеция в най-скоро време ще вземе решение за

...
Правителството на Швеция в най-скоро време ще вземе решение за
Коментари Харесай

Швеция готви изпращането в Украйна на пратка със страховитите гаубици Archer

Правителството на Швеция в най-скоро време ще вземе решение за изпращането в Украйна на най-модерни оръжейни системи. Министърът на защитата на скандинавската страна Пол Йонсон съобщи това след съвещание в петък на Комитета на Европейски Съюз,. Той отхвърли да отговори на уточняващ въпрос защо оръжие става дума като се базира на оперативна загадка и нужда от обезпечаване на сигурност за доставката, само че разкри, че преди всичко в листата с мечтана оръжейна техника, който е предала украинската страна, попада артилерийската система Archer.
 
Досега Швеция е изпратила на Украйна 7 пакета с военна помощ, включваща бронебойни снаряди, средства за разминиране, противотанкови оръжия, картечници, артилерийски муниции и е приела украински военни за подготовка. 
Какво съставлява супер модерната артилерийска система Archer?

FH77 BW L52 " Archer " е 155 мм самоходна артилерийска установка. Най-характерното за нея е цялостното автоматизиране на процеса на зарежда по време на пукотевица. Поради тази специфичност артилерийският план на една САУ е единствено 3 индивида -  командир, оператор на оръдието и водач. Кабината на екипажа обезпечава цялостна отбрана против средства за всеобщо поразяване (СМП), от стрелково оръжие и осколки от снаряди. 
 
САУ Archer има далекобойност 40-60 км. На 40 км е далекобойността с нормално 155 мм муниции, а до 60 км - с високоточни управляеми муниции, включително снаряди " Ескалибър ". 
 
Поради цялостната автоматизация времето от приемане на сигнал за пукотевица, до избора на позиция, зареждане и производство на изстрел е сведено до едвам 30 сек. След това за по-малко от 30 сек. Archer е подготвена за пренасяне на нова позиция. 
 
Артилерийската система е особено създадена за напредване даже по най-сложна околност като може да доближава скорост на напредване до 70 км/ч. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР