Правителството на Шри Ланка въведе вечерен полицейски час, който ще

...
Правителството на Шри Ланка въведе вечерен полицейски час, който ще
Коментари Харесай

Полицейски час в Шри Ланка, властите спряха достъпа до социалните мрежи

Правителството на Шри Ланка вкара вечерен полицейски час , който ще работи от 18:00 ч. локално време в неделя до 6:00 ч. локално време в понеделник, оповестява Агенция Франс Прес. Мярката се подхваща поради серията бомбени офанзиви в островната страна, взели минимум 160 жертви . Сред жертвите има и 35 чужденци - американски, английски, холандски и португалски жители. Според РИА Новости ранените са близо 360 души. Си Ен Ен оповестява за 560 потърпевши.
 

Властите в страната са спрели достъпа до обществените мрежи , оповестява Ройтерс. Вероятна причина за решението е да се спре всеобщата суматоха и разпространяването на подправени вести за офанзивите. Все още никой не е поел отговорност за офанзивите.
 БГНЕС
Общо осем гърмежа раздрусаха островната страна. Най-новата детонация стана в северното предградие на столицата Коломбо - Оругодавата. Полицията не даде повече детайлности. По обяд в неделя бомбена детонация раздруса и дребен хотел в южния столичен квартала Дехивала. Полицията оповестява за минимум две жертви - служители на реда.
 

В столицата Коломбо в ранните часове на неделния ден бяха взривени три първокласни хотела - „ Шангри Ла “, „ Синамън гранд “ и „ Кингсбъри “. Експлозии прогърмяха и в три католически църкви - " Свети Антоний " в столичното предградие Кочикаде, " Свети Себастиан " в Негомбо - северно от столицата и " Цион " в Батикалоа в източната част на острова. Властите предизвестиха, че броят на починалите и потърпевшите евентуално се разминава, защото в църквите е имало голямо голям брой хора, отбелязващи Великден. Болниците са претъпкани, а в регионите на гърмежите царува безпорядък. Достъпът до мястото на гърмежите е блокиран. Има десетки екипи на полицията, пожарната и незабавна помощ.-->
 БГНЕС

Експлозиите са били координирани и са избухнали едновременно на няколко места на островната страна. Все още никой не е поел отговорност за офанзивите , които управляващите към този момент дефинираха като тероризъм. Изяснява се какво тъкмо е провокирало гърмежите - преднамерено сложени бомби или са били атентатори самоубийци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР