Правителството на сглобката взе множество решения, които са насочени не

...
Правителството на сглобката взе множество решения, които са насочени не
Коментари Харесай

Мая Манолова: Всички партии в парламента не са невинни за убийството на българската енергетика

Правителството на сглобката взе голям брой решения, които са ориентирани не просто против българската енергетика, против националната сигурност, ни и против българските жители. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ някогашният ръководител на Народното събрание Мая Манолова.

Между капките мина някак приемането на промени в Закона за енергетиката, които от 1 януари ще изведат семействата на свободния пазар на електрическа енергия. Това значи сред 50 и 70% по-скъп ток, сподели още Манолова.
Смятам, че всички партии, които са в Народното събрание не са почтени във връзка с убийството на българската енергетика. Факт е, че с приемането на териториалните проекти от страна на държавното управление и изпращането им в Брюксел като че ли гилотината падна над българския въгледобив и централите. Това ликвидиране беше подготвяно обаче от държавното управление, в което участваха и Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.
Себестойността на тока, който се създава от Топлоелектрическа централа „ Марица-2 “ е 320 лева, от които 220 лева са въглеродни излъчвания. Ако за американските централи страната заплаща тези 220 лева през фонда Сигурност на енергийната система, българската централа е принудена сама да си ги заплаща, а това я прави неконкурентна на свободния пазар изясни Мая Манолова.

Спасението за комплекса е контролиран пазар, безапелационна беше Манолова.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР