Правителството на САЩ издаде разрешение на щата Калифорния да пусне

...
Правителството на САЩ издаде разрешение на щата Калифорния да пусне
Коментари Харесай

В Калифорния пускат армия от генетично модифицирани комари

Правителството на Съединени американски щати издаде позволение на щата Калифорния да пусне милиони генетично модифицирани комари, отгледани от английската биотехнологична компания Oxitec, оповестява LosAngelesTimes.

Oxitec твърди, че генетично модифицираните комари могат да оказват помощ за избавяне на хората от инвазивния комар Aedesaegypti, който популяризира такива болести, като жълта тресчица, чикунгуня и денга измежду популацията.

Според проекта на Oxitec, женското поколение, създадено от тези модифицирани инсекти, ще почине, което ще докара до понижаване на популацията.

Учените, самостоятелни от компанията и критикуващи това предложение споделят, че стартирането на пробни същества в природата е обвързвано с опасности, които към момента не са задоволително изследвани, в това число и възможна щета за другите типове или ненадейно затруднение на битката с локалната популя комари.

Нейтън Роуз, началник на отдел в Oxitec обаче отбелязва, че генно модифицираните комари са понижили популацията на рискови комари в един от регионите на Бразилия с 95% единствено за 13 седмици. Но освен това Oxitec не е разгласил на практика никакви...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР