Правителството на САЩ екзекутира затворник за няколко убийства във Вирджиния

...
Правителството на САЩ екзекутира затворник за няколко убийства във Вирджиния
Коментари Харесай

Убиец с К-19 умря в страшни мъки при екзекуция в US затвор

Правителството на Съединени американски щати екзекутира пандизчия за няколко убийства във Вирджиния през 1992 година, макар че юристите му обявиха, че смъртоносната инжекция може да аргументи непоносима болежка поради увреждания на белите дробове в резултат на прекарана коронавирусна зараза, оповестяват американски медии.

52-годишният Кори Джонсън е дванадесетият екзекутиран пандизчия от федералните управляващи на Съединени американски щати, откогато администрацията на Доналд Тръмп върна смъртното наказване след 17-годишно спиране. Екзекуцията бе изпълнена в Индиана.

Кори Джонсън бе разгласен за мъртъв в 23,34 часа локално време.

Запитан да каже последните си думи, Джонсън изглеждаше сюрпризиран и комплициран, фокусирайки се към стая за членове на фамилията му. Той отговори на въпроса "Не. Добре съм ". Няколко секунди по-късно обърна взор към стаята и съобщи: "Обичам ви ".

Екзекуцията на Джонсън и плануваната екзекуция на Дъстин Хигс в петък са последните преди Джо Байдън да встъпи в служба. Байдън е срещу смъртното наказване и алармира, че ще го анулира. Двамата пандизчии се заразиха с ковид и смъртните присъди бяха анулирани краткотрайно заради тази причина.

Джонсън е бил забъркан в принуждение с 11 убити за 45 дни. Той и други двама членове на незаконна тайфа са наказани на гибел. Джонсън е наказан през 1993 година за седем убийства, наркотрафик, принуждение и други закононарушения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР