Правителството на Сърбия очаква да отвори общо 50 000 преки

...
Правителството на Сърбия очаква да отвори общо 50 000 преки
Коментари Харесай

Сърбия отваря 50 000 нови работни места с помощ от Китай

Правителството на Сърбия чака да отвори общо 50 000 директни и непреки работни места, с помощта на взаимен план с China Road и Bridge Corporation (CRBC) за построяването на промишлен парк в Белград.

Индустриалният парк ще е с повърхност от 3200 декара, общата инвестиция в него ще е 300 млн. евро. Проектът ще бъде осъществен на 3 стадия - първият стадий е на стойност към 120 млн. евро, вторият коства 100 млн. евро, а третият - 80 млн. евро.

 Сърбия е новият магнит за вложения на Балканите
Сърбия е новият магнит за вложения на Балканите

Страната притегля стотици милиони, oтваря хиляди нови работни места

Строителните работи ще бъдат финансирани от 3 огромни китайски банки - Export-Import Bank of China, China Construction Bank и China Development Bank.

Проектът ще сътвори непосредствено 10 000 работни места, а строителните работи ще стартират до края на годината, заяви сръбският министър на нововъведенията и софтуерното развиване.

 Милиардните вложения в Сърбия, с които Китай си проправя път към Европа
Милиардните вложения в Сърбия, с които Китай си проправя път към Европа

Как Пекин ще донесе напредък на балканската стопанска система?

" Проектът ще бъде доста сходен на индустриалните паркове в Китай, Франкфурт, Берлин. Това е нова идея, в която хората живеят и работят в градска среда, а промишлеността ще бъде чиста, тъй като е високотехнологична ", споделя Попович, представен от радио RTS.

По думите на министъра индустриалният парк ще бъде един от най-хубавите в региона и ще бъде ангажиран от най-големите районни компании. Основните действия в него ще бъдат интелигентната индустриализация, новите технологии и роботиката.

 Как пътят на Китай към Европа минава през прилежаща Сърбия?
Как пътят на Китай към Европа минава през прилежаща Сърбия?

Има доста разумно пояснение за това

Те ще бъдат развивани от повече от 1000 високотехнологични компании. Над 40 огромни китайски компании към този момент са декларирали интерес да се включат в него.

" Искаме да разработим идея за индустриални паркове, по модел на парковете в Китай. Имаме надарени млади инженери, мощна университетска база, иновационна общественост, която бързо се развива и дружно с това се стремим към държавна политика, която дава стратегическо значение на нововъведенията ", съобщи министърът.

Според него Сърбия има капацитета да се трансформира в районен център за нововъведения в границите на самодейността " Един пояс, веднъж ", прочут още като Новия път на коприната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР