Правителството на Руската федерация одобри списък със селскостопански семена, чийто

...
Правителството на Руската федерация одобри списък със селскостопански семена, чийто
Коментари Харесай

Русия ограничава вноса на семена от неприятелски страни от октомври

Правителството на Руската федерация утвърди лист със селскостопански семена, чийто импорт от вражески страни може да бъде стеснен от 1 октомври до 31 декември 2023 година Списъкът включва пшеница, ръж и ечемик, съответният декрет е оповестен на формалния интернет портал за правна информация, оповестява ТАСС.

" Одобрява се приложеният лист на избрани типове артикули, за които от 1 октомври до 31 декември 2023 година в това число могат да се ползват количествени ограничавания за импорт от непознати страни и територии, извършващи вражески дейности против Руската федерация, съветски юридически и физически лица. Семена от аграрни култури ", се споделя в постановлението.

Съответният лист включва семена от следните култури: картофи, пшеница и риба, ръж, ечемик, царевица, соя, както и семена от рапица, слънчоглед и захарно цвекло.
 Украйна 99,9% уверена, че Русия излиза от зърнената договорка през юли
Украйна 99,9% уверена, че Русия излиза от зърнената договорка през юли

Москва към този момент не се нуждае от украински пристанища за експорт на амоняк

През май министърът на земеделието Дмитрий Патрушев по време на пленарната сесия на Всеруския зърнен конгрес заяви, че Русия възнамерява да вкара ограничавания върху вноса на задгранични семена от октомври 2023 година, само че те няма да бъдат сериозни.

Припомняме, че се чака през юли Русия да излезе и от зърнената договорка. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР