Правителството на Руската федерация, на фона на разпространението на новия

...
Правителството на Руската федерация, на фона на разпространението на новия
Коментари Харесай

Русия ограничава износа на медицински маски

Правителството на Руската федерация, на фона на разпространяването на новия ковид, ограничи износа на някои типове медицински произведения, в това число маски за лице. Постановлението, подписано от министър-председателя на Русия Михаил Мишустин, гласи, че от 2 март до 1 юни 2020 година не могат да се изнасят от страната маски и други медицински произведения, като се изключи тези, изпращани като филантропична помощ или за персонално прилагане. Това съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
„ От датата на влизане в действие на актуалното разпореждане до 1 юни 2020 година се постанова краткотрайна възбрана на износа на артикули от Руската федерация, според листата в приложението в наредбата, като се изключи износа на такива артикули за даване на интернационална филантропична помощ на непознати страни въз основа на решения на държавното управление на Руската федерация, както и износа им от лица за персонална приложимост “, се прецизира още в резолюцията.
Според Министерството на индустрията и търговията описът на продуктите, които краткотрайно няма да могат да бъдат изнасяни, включва всички типове защитни маски и очила, защитни костюми, памучни марли и бинтове, някои дезинфектанти и антивирусни средства, медицински ръкавици и халати. 
" Отбелязвам, че възбраната не се отнася за износа на такива артикули за даване на интернационална филантропична помощ за непознати страни (включително Китай) ", съобщи ръководителят на Министерството на индустрията и търговията Денис Мантуров. 
" На първо място е належащо да се предотврати така наречен неестествен дефицит на избрани медицински произведения - маски, респиратори, противовирусни средства, които могат да се изнасят като далавера в чужбина ", сподели министърът. Както беше обявено по-рано, в Русия всекидневно се създават към 1,5 милиона медицински маски.
Министерството на индустрията и търговията ще следи за осъществяването на възбраната, като за нея ще бъдат осведомени от Евразийската икономическа комисия. Резолюцията е в сходство с наредбите на съглашението за Евразийския стопански съюз и другите интернационалните договорености на Руската федерация, добави Мантуров. 
На живо - всичко за ковид следете в този линк
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР