Правителството на Русия забранява дейността на еврейската агенция “СОХНУТ”, една

...
Правителството на Русия забранява дейността на еврейската агенция “СОХНУТ”, една
Коментари Харесай

Нова стъпка на рашизма - забраниха еврейската „СОХНУТ“

Правителството на Русия не разрешава активността на еврейската организация “СОХНУТ”, една от най-старите еврейски организации, научи.

Конкретните аргументи за възбраната не се оповестяват. Като евентуална причина може да бъде поддръжката (хуманитарна и политическа) на страната Израел за Украйна.

Еврейската организация “СОХНУТ” е основана през 1908 година в град Яфо, сегашен Тел Авив (по това време част от Османската империя), за да подкрепя емиграцията на евреите, бягащи от погромите в Източна Европа, най-много от някогашната Руска империя.

От началото на годината, няколко хиляди съветски евреи са изявили предпочитание да емигрират в Израел. Но в този момент те остават блокирани в Русия и не могат да заминат.

В Русия към този момент е процедура да бъдат закривани демократични институции, организации и медии и тя е обвързвана директно с войната в Украйна, която бе наказана от целия либерален свят. По този метод Кремъл желае да се застрахова, че закононарушенията, които прави по време на " специфичната военна интервенция " в суверенна и самостоятелна страна, ще бъдат потулени от международната общественост и ще попречва един ден Русия да отговоря в съда за тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР