Правителството на Русия си запазва правото за реципрочен, възможно, асиметричен

...
Правителството на Русия си запазва правото за реципрочен, възможно, асиметричен
Коментари Харесай

Елеонора изплака: Гонят ми готвача!

Правителството на Русия си резервира правото за взаимен, допустимо, несъразмерен отговор на сходни извънредно вражески дейности. Много е тъпо, че държавното управление на България се пробва по подобен метод доста мощно да ни скара с българския народ. Мисля, че няма да успее. " Това се предизвестява в излъчено във фейсбук изявление на съветския дипломат в България Елеонора Митрофанова.

Тя прецизира, че от изгонените 70 чиновници на съветското посолство в България 34 са дипломати, а останалите 36 души са нейният готвач, водачи, защита на посолството, счетоводители, всички механически служби на съветското дипломатическо посланичество.

Съгласно решението, оповестено във вторник (28 юни) от премиера Кирил Петков, 70-те дипломати и чиновници на съветското посолство би трябвало да изоставен България до 24 часа на 3 юли.

По думите на Митрофанова дейностите на българските управляващи " по никакъв начин не дават отговор на буквата и духа на Виенската спогодба ", като съгласно нея те не били дали доказателства на незаконната активност на съветските дипломати и чиновници.

" Просто оповестяване за " личност нон грата " вкупом като лист е невиждано и нещо ново в дипломатическата процедура. Разбира се, това не е изцяло ново, тъй като, по този начин беше направено, доколкото знам, в Словакия и Чехия. Сега се води " играта без правила ". Разбира се, това е минимум невиждана неприятелска стъпка, която, за жалост, накърнява дългогодишните дипломатически връзки, дългогодишното другарство сред нашите страни ", отбелязва съветският дипломат.

Допълва, че особено употребила думата " страни ", тъй като знаела по какъв начин българският народ се отнасял към Русия, " зная за дълбоките корени, които ни свързват, които, колкото и да се стараеш, е невероятно да бъдат унищожени ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР