Правителството на Русия публикува днес списък на произведените в страната

...
Правителството на Русия публикува днес списък на произведените в страната
Коментари Харесай

Русия заръча на държавните служители да купуват лади и китайски коли

Правителството на Русия разгласява през днешния ден лист на създадените в страната коли, които държавните чиновници да купуват. Списъкът съдържа единствено съветски или китайски марки, съобщава " Ройтерс ". Това свидетелства за проникването на Пекин в съветската автомобилна промишленост след началото на войната в Украйна.

Китайските производители на коли завзеха пазарен дял, след отдръпването на производители като Renault и Nissan. Тъй като Западът заобикаля Русия, Русия заобикаля западните корпорации.

Припомняме, че през март вестник Комерсант заяви, че Кремъл е споделил на чиновници, участващи в подготовката за президентските избори в Русия през 2024 година, да спрат да употребяват телефони iPhone на Apple заради опасения, че устройствата са уязвими за западните разследващи организации.

Министерството на индустрията и търговията заяви, че колите в листата са предложени за предпочитано потребление от държавни и общински чиновници за служебни цели, след повеля от президента Владимир Путин.

" Към днешна дата локалните компании към този момент са произвели необятна гама от модели с разнообразни механически характерности и съоръжение (шест марки и повече от 20 модела), които са в положение да отговорят на потребностите на чиновници от разнообразни равнища ", споделиха от министерството.

Всички автомобилни производители са се заели да задълбочат локализацията на производството въз основа на специфични капиталови съглашения с държавното управление.

Изброените съветски коли бяха пет модела Лада, създадени от най-големия съветски производител на коли АвтоВАЗ, както и марките УАЗ, Aurus и Москвич. Включени са и електрическите коли Evolute.

Според някои източници моделът Москвич 3 е JAC Sehol X4, съединен в Москва благодарение на комплекти, закупени от китайски сътрудник. Това би удостоверило възходящото въздействие на Китай върху съветската автомобилна промишленост.

Бяха изброени и пет модела на китайския авто производител Haval, който от 2019 година създава коли в завода си в региона на Тула, на 200 километра от Москва. От компанията не разясниха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР