Правителството на Румъния е одобрило законопроект за закупуване на 32

...
Правителството на Румъния е одобрило законопроект за закупуване на 32
Коментари Харесай

Румъния одобри покупка за 32 изтребителя F-16 втора ръка от Норвегия


Правителството на Румъния е одобрило законопроект за закупуване на 32 използвани бойни самолета F-16 от Норвегия. Това заяви Министерството на защитата на страната. Към поръчката ще бъде добавена и логистична поддръжка и услуги за почти 454 млн. евро преди данъчното облагане.

Като членка на НАТО Румъния разполага с дребен флот от 17 бойни самолета F-16, които закупи от Португалия през 2016 година С норвежките самолети ще се образуват две спомагателни въздушни ескадрили. Според министерството ресурсите, които се оферират дружно със самолетите, ще обезпечат употребата им за най-малко още 10 години. В този интервал се чака страната да стартира прекосяването си към реактивни самолети от пето потомство.

Румъния ще продължи да употребява изтребителите МиГ-21 до 15 май 2023 година Норвежките F-16 ще бъдат препоръчани на Румъния, защото скандинавската страна неотдавна получи нови изтребители F-35.

Самолетите, подсигурени от Букурещ обаче са на към 40 години, което провокира остро рецензии в политическите среди. От компанията, която ги поддържа, оповестиха, че те са в чудесно положение и ще бъдат предадени за оперативни дейности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР