Правителството на ротационен принцип Денков-Габриел“ ще се реализира и ще

...
Правителството на ротационен принцип Денков-Габриел“ ще се реализира и ще
Коментари Харесай

Андрей Рачев: Кабинетът „Денков-Габриел“ е брак по сметка

Правителството на ротационен принцип „ Денков-Габриел “ ще се осъществя и ще получи нужната поддръжка в Народното събрание, стана ясно през вчерашния ден.

Очаква се в понеделник номинираният за министър председател от ПП-ДБ Николай Денков да върне на президента Румен Радев втория мандат изпълнен. Вчера беше показан публично и съставът на кабинета.

Проучвателният мандат ще бъде върнат в понеделник

Темата в предаването „ Тази събота “ разясниха социолозите Андрей Райчев и Боряна Димитрова.

Райчев посочи, че към момента не е несъмнено съществуването на това държавно управление.

По думите му в случай че се изхожда от това, че ще го има, това ще е „ брак по сметка “. „ Животът ни е научил, че бракът по сметка е доста гадно нещо, не толкоз поради последствията, колкото поради самочувствието на двамата сътрудници. И обезателно не приключва добре “, разяснява социологът.

Какво демонстрира политическата математика?

Неговата прогноза е, че рецесията ще настъпи най-късно след 9 месеца, когато би трябвало да се направи ротацията, само че може и по-рано.

Боряна Димитрова подсети, какъв брой прочувствено се говореше след изборите, като да вземем за пример по какъв начин „ всички затъват в политическото тресавище “. Според нея този вид говорене, което обрисува черни краски, е имало избрани цели.

„ Изчегъртването “ завърши, време е за шпакловка и замазване на закононарушенията, уточни водачът на Има Такъв Народ

„ Това държавно управление, което се основава, може би не е идеалното за нито един от горещите почитатели на двете политически обединения, само че е актуалният единствен допустим компромис “, счита Димитрова.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР